Profil

Uddannelse​

Jeg er født i 1961, og er opvokset i Greve, 25 km. syd for København. Jeg fik interessen for pianostemmerfaget, da jeg som 15 årig fik job hos en pianostemmer ved navn Palle Grøn. Hos ham afmonterede jeg strenge, pudsede messing; kabinetter osv. Senere fik jeg lov til at udføre lidt mere seriøst instrumentmagerarbejde og det endte med, at Palle Grøn skaffede mig en læreplads. Jeg startede i Århus hos Juhl Sørensen, senere kom jeg til Andreas Christensen / Hindsberg og endte min læretid hos Brødrene Jørgensen. Den 11/09-81 gik jeg til eksamen og bestod som exam. pianostemmer og instrumentmager. Jeg blev otte måneder hos Brødrene Jørgensen, før jeg startede som selvstændig den 01/08-82.

Mit virke som pianostemmer & instrumentmager

Som pianostemmer har jeg bl.a. haft fornøjelsen at stemme for Oskar Petterson, Bob Dylan, Serge Terinkow, Linie 3, Per Pallesen, Søren Pilmark, Bent Fabricius Bjerre, Fuzzy, Svend Skipper, Niels Henning Ørsted Petersen, Radioens Bigband, Sjællands Symfoniorkester, samt en lang række andre ind- og udenlandske kunstnere. Jeg har gennem hele min tid som selvstændig haft eget værksted, hvor jeg har repareret flygler og klaverer lige fra Søren Jensen klaverer til Steinway flygler, bl.a. har jeg hovedrepareret Palle Mikkelborgs Hindsberg flygel.​

Forenings arbejde

I 1985 blev jeg valgt ind i bestyrelsen i Københavns Pianostemmer Forening som suppleant. Året efter blev jeg menigt medlem af bestyrelsen, og i 1995, da KPF fusionerede med en anden dansk pianostemmerforening, blev jeg valgt ind i den nye bestyrelse som sekretær. I 1997 blev jeg desuden valgt ind i bestyrelsen i en ny union ved navn Nordick PianoTechnicians Association, som blev dannet af de 5 nordiske lande. Unionens formål er at skabe en nordisk uddannelse for pianostemmere & instrumentmagere i Norden i samarbejde med Nordisk Råd. I 2000 blev jeg næstformand i DPI’s bestyrelse hvor jeg sad i to år, i 2002 forlod jeg forenings arbejdet.

I 2005 blev jeg fast tilknyttet Det Kongelige Teater, hvor jeg passer 20 instrumenter, primært på Operaen og Skuespilhuset. 

Familie og fritid

Jeg har to pragtfulde børn Martine på 29 år og Janus på 24 år, og Benjamin på 13 år. som jeg også er far for. Jeg er gift men en dejlig svensk pige, Marika. Vi elsker at spille golf. Om sommeren køre vi rund i sverige eller Danmark og spiller forskellige spændende golfbaner.

Kontakt

Referencer

Her kan du se et udpluk af udtalelser, fra mine glade og tilfredse kunder.